• Header Handen

  Handchirurgie 
  Stedendriehoek

  Plastische Chirurgie Stedendriehoek is een samenwerkingsverband
  van de afdelingen plastische chirurgie van de ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen.


  meer informatie

  aandoeningen

  autorijden

Handchirurgie

De hand is ons belangrijkste werktuig. We doen alles met onze handen: oppakken, dingen maken, schrijven, voelen, instrumenten bespelen… Geen wonder dat u zich letterlijk ‘onthand’ voelt als u uw handen niet goed kunt gebruiken. Juist omdat de hand zo bijzonder is, is het belangrijk dat u een specialist inschakelt als er wat mee is. Iemand die precies weet hoe ingenieus alle elementen in hand en pols samenwerken en die de beste oplossing kan vinden.

Zeker van de juiste zorg

Die specialisten vindt u in het Handen Expertise Centrum Stedendriehoek. Hierin werken handchirurgen samen met een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg, ergotherapeut en verschillende handfysiotherapeuten. Samen zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk weer uw dagelijkse werkzaamheden kunt hervatten. 

Wij onderzoeken en behandelen alle voorkomende problemen aan handen en polsen: of het nu om een aangeboren afwijking gaat, functieverlies na een ongeval, brandwonden, artrose, cystes, vaatafwijkingen, reuma of pijnklachten: samen komen we veruit in de meeste gevallen tot een goede oplossing.

U vindt ons in het Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen Apeldoorn of Zutphen.

Al 20 jaar gespecialiseerd in handen

In 1994 werd het Regionaal Handencentrum Apeldoorn, Deventer en Zutphen opgericht. Het doel was kennis en ervaring op het gebied van de handproblematiek te bundelen en te dienen als verwijscentrum voor complexe handproblemen. In de afgelopen 21 jaar heeft de handchirurgie in de stedendriehoek grote ontwikkelingen doorgemaakt. Er zijn nieuwe mogelijkheden op het gebied van diagnostiek en behandeling. Inmiddels hebben we duizenden patiënten behandeld. Van pasgeborenen tot hoogbejaarden. De expertise is van zo’n hoog niveau dat wij een aandeel hebben gehad in de officiële scholing van lokale artsen in dertien landen, waaronder Azië en Afrika.

Bel voor meer informatie en/of een afspraak

Apeldoorn: (055) 581 13 00 | Deventer: (0570) 53 51 25 | Zutphen (0575) 59 28 32

 

Opleiding

Officieel erkende handchirurgen

Het behandelen van handproblemen vraagt de aparte deskundigheid van een officieel erkend handchirurg. De handchirurgie is een subspecialisme. Het is alleen bij de opleiding tot plastisch chirurg een erkend officieel onderdeel van de opleiding. Het specialisme heet dan ook officieel: Plastische, Reconstructieve, Esthetische en Handchirurgie. Dit is bij veel mensen niet bekend, omdat de plastisch chirurg vaak alleen met problemen van cosmetische (esthetische) aard in verband wordt gebracht. De behandeling van handproblemen is niet iets wat je ‘er even bij doet’, maar wat de deskundigheid van een erkend handchirurg vraagt.

Internationaal erkende diploma’s

Wij willen onze patiënten graag kennis van de handchirurgie op het hoogste internationale niveau kunnen bieden. Naast onze Nederlandse registratie in de Handchirurgie hebben wij ook extra expertise in huis door het behalen van het “European Board of Hand Surgery” diploma (vóór 2010 bekend als het FESSH handchirurgie diploma).

Jaarlijks bezoeken we handcongressen in zowel Nederland als in het buitenland, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om onze ervaringen met andere handchirurgen van over de hele wereld te delen.

Opleiden van artsen in binnen- en buitenland

In Nederland hebben wij zelf een aandeel in de opleiding van verpleegkundigen, handtherapeuten, co-assistenten en arts-assistenten. In het buitenland hebben wij op uitnodiging tot nu toe jaarlijks een bijdrage geleverd bij het opleiden van artsen in de handchirurgie in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Kortom: opleiding en opleiden is belangrijk want het inspireert en je leert er zelf veel van, wat de patiënten uiteindelijk ten goede komt.

Mag u autorijden? 
Hierin is de Nederlandse wegenverkeerswet duidelijk: het is altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder van een voertuig om te zorgen dat hij of zij veilig deelneemt aan het verkeer en geen gevaar vormt voor zichzelf of andere weggebruikers. U riskeert een boete of aansprakelijkheid als u zich hier niet aan houdt. Ook kan uw verzekeraar in bepaalde gevallen beslissen niet uit te keren bij schade. 
 
Ons advies is daarom om geen voertuig te besturen zolang u geen optimale controle en kracht in uw geopereerde hand heeft.

 

Het diagnosemodel van de aandoeningen bij handchirurgie is op uw mobiel niet zichtbaar. Bekijk het model op uw PC of tablet.