Onze handen: we hebben ze bijna de hele dag nodig: oppakken, creëren, schrijven, voelen, instrumenten bespelen… Geen wonder dat u zich letterlijk ‘onthand’ voelt als u uw handen niet goed kunt gebruiken. Juist omdat de hand zo bijzonder is, is het belangrijk dat u een specialist inschakelt wanneer u een klacht of pijn heeft. Iemand die precies weet hoe ingenieus alle elementen in hand en pols samenwerken en die de beste oplossing weet te vinden.

Zeker van de juiste zorg

In het Handen Expertise Centrum Stedendriehoek werken we samen met een revalidatiearts, een traumachirurg, een orthopedisch chirurg, ergotherapeut en verschillende handfysiotherapeuten. Samen zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk uw dagelijkse werkzaamheden kunt hervatten.

Wij onderzoeken en behandelen alle voorkomende problemen aan handen en polsen: een aangeboren afwijking, functieverlies na een ongeval, brandwonden, artrose, cystes, vaatafwijkingen, reuma of pijnklachten.

Al bijna 30 jaar gespecialiseerd in handen

In 1994 werd het Regionaal Handencentrum Apeldoorn, Deventer en Zutphen opgericht om kennis en ervaring op het gebied van de handproblematiek te bundelen en te dienen als verwijscentrum voor complexe handproblemen. Sindsdien heeft de handchirurgie grote ontwikkelingen doorgemaakt met nieuwe mogelijkheden van diagnostiek en behandeling. In al die jaren hebben we duizenden patiënten behandeld, van pasgeborenen tot senioren.

Bel voor meer informatie en/of een afspraak

Apeldoorn: (055) 581 13 00 | Deventer: (0570) 53 51 25 | Zutphen (0575) 59 28 32

Mag u autorijden na een ingreep?

Ons advies is om geen voertuig te besturen zolang u geen optimale controle en kracht in uw geopereerde hand heeft. Volgens de Nederlandse wegen­verkeers­wet is de bestuurder van een voertuig altijd verantwoor­delijk voor veilige verkeers­deelname en dat hij/zij geen gevaar vormt voor zichzelf of andere weg­gebruikers. U riskeert een boete of aansprakelijkheid als u zich hier niet aan houdt. Ook kan uw verzekeraar in bepaalde gevallen beslissen niet uit te keren bij schade.

Opleiding

Officieel erkende handchirurgen

Het behandelen van handproblemen vraagt de deskundigheid van een officieel erkend handchirurg. Handchirurgie is een subspecialisme van de opleiding tot plastische chirurg.

Internationaal erkende diploma’s

Wij bieden onze patiënten handchirurgie op het hoogste internationale niveau. Naast onze Nederlandse registratie in de Handchirurgie hebben wij extra expertise in huis met het ‘European Board of Hand Surgery’-diploma (tot 2010 bekend als het FESSH handchirurgie diploma).

Daarnaast bezoeken we jaarlijks handcongressen in Nederland en in het buitenland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om onze ervaringen met andere handchirurgen van over de hele wereld te delen.

Opleiden van artsen in binnen- en buitenland

In Nederland hebben wij zelf een aandeel in de opleiding van verpleegkundigen, handtherapeuten, co-assistenten en arts-assistenten. In het buitenland leveren wij jaarlijks, op uitnodiging, een bijdrage aan het opleiden van artsen in de handchirurgie in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.