• Top Header Plastisch

Huidkanker en moedervlekken

U wordt doorverwezen naar de plastisch chirurg voor de behandeling van huidkanker als verwacht wordt dat een reconstructie op de plek van de verwijderde tumor noodzakelijk is. Een andere reden kan zijn dat de plek op een cosmetisch opvallende plek gelegen is. De meest voorkomende huidtumoren zijn het basaalcelcarcinoom, het plaveicelcarcinoom en het melanoom. Deze worden hieronder apart beschreven.

De behandeling van moedervlekken wordt om dezelfde redenen door de plastisch chirurg gedaan. Sommige moedervlekken moeten uit voorzorg worden verwijderd, omdat er een kans is dat deze later kwaadaardig kunnen worden.

 

 

Basaalcelcarcinoom

Basaalcelcarcinoom

Het basaalcelcarinoom is het meest voorkomende type huidkanker. Het is ook de minst kwaadaardige vorm van huidkanker: het groeit meestal langzaam en zaait bijna nooit uit.

lees meer

Plaveiselcelcarcinoom

Plaveiselcelcarcinoom

Het plaveicelcarcinoom is na het basaalcelcarcinoom de meest voorkomende vorm van huidkanker. Plaveicelcarcinomen groeien agressiever dan basaalcelcarcinomen.

lees meer

Melanoom

Melanoom

Elk jaar krijgen ruim 5.000 mensen in Nederland de diagnose melanoom. Dit aantal stijgt al jaren. Melanoom is de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker.

lees meer

Moedervlek

Moedervlek

Een moedervlek is een vaak goedaardige afwijking met pigmentatie of kleurverschil ten opzichte van de rest van de omringende huid.

lees meer

Element Plastisch