Deventer Ziekenhuis
Als u voor het eerst naar het Deventer Ziekenhuis komt, moet u een patiëntenpas laten maken bij de receptie hoofdingang. Op die pas staan uw persoonlijke gegevens, een barcode en een foto. Met de pas kan het ziekenhuis snel en foutloos uw gegevens verwerken. Ook is de pas nodig voor het voldoen aan de identificatieplicht die door de overheid is ingevoerd.

Wat neemt u mee?

  • uw verzekeringsbewijs
  • uw identiteitsbewijs
  • uw verwijsbrief
  • uw afsprakenkaart
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt (verkrijgbaar bij uw apotheek).
  • In het ziekenhuis wordt van u een foto gemaakt voor de patiëntenpas.

Identiteitsbewijs
U kunt zich identificeren met een nationaal paspoort, de Nederlandse identiteitskaart, een geldig rijbewijs, een diplomatiek paspoort, een dienstpaspoort, het reisdocument voor vreemdelingen of vluchtelingen, een nooddocument of een document waarover een vreemdeling ingevolge de Vreemdelingenwet 2000 beschikt ter vaststelling van identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie.

Verzekeringspapieren
Van uw verzekeringsmaatschappij hebt u een zorgpas gekregen. U kunt deze – of anders uw polis – meenemen. De receptiemedewerker controleert de geldigheid van uw ziektekostenverzekering.

De foto
Het Deventer Ziekenhuis vindt het belangrijk dat u straks niet teveel tijd kwijt bent met de identificatie. Ook wil het ziekenhuis zeker weten dat het altijd met de juiste persoon van doen heeft. Daarom staat er op uw patiëntenpas een foto. Als u zich de eerste keer laat inschrijven, vraagt de receptionist van u een foto te mogen maken.