Hoe scoort de specialist?

Afgelopen mei was het tien jaar geleden dat de Patiƫntenfederatie Nederland met ZorgkaartNederland.nl startte. ZorgkaartNederland is een online platform dat alle Nederlanders in de gelegenheid stelt hun ervaringen in de zorg te delen als bijdrage aan de transparantie in de zorg. ZorgkaartNederland.nl is zelfstandig en onafhankelijk en ontvangt geen subsidies.

Op ZorgkaartNederland zoekt u een zorgverlener op beroep, organisatie, plaats en naam. Er is ook een keuzehulp die u leidt naar de specialist die bij u past. Heeft u zelf een specialist bezocht? Dan kunt u uw ervaring delen door er een waardering aan te geven en er een korte motivatie bij te schrijven. Deze koppelt u aan een aanbeveling. Na controle van uw tekst door een onafhankelijke redactie, wordt het enkele dagen later aan de pagina van de specialist toegevoegd.

Alle beoordelingen bij elkaar leiden tot een volledig beeld op ZorgkaartNederland. Hierdoor lukt het mensen beter om zelf een geschikte zorgverlener te vinden. Het platform heeft nut, omdat het laat zien dat er variatie in kwaliteit is. Als er alleen maar goede artsen zouden zijn, zou ZorgkaartNederland overbodig zijn. Echter, wat een goede arts is, is niet voor iedereen hetzelfde. Want wat de ene patiƫnt als negatief beoordeelt, beoordeelt de ander misschien wel als positief. Daarnaast kan het plaatsen van een negatieve waardering op ZorgkaartNederland in de praktijk ook leiden tot een positieve wending. Daar wordt iedereen beter van.

Onder onze chirurgen vindt u bij iedere specialist van Plastische Chirurgie Stedendriehoek haar/zijn eigen zorgkaart. Heeft u ervaring met een van de specialisten in ons team? Wij waarderen het als uw beoordeling deelt op www.zorgkaartnederland.nl.