Dokter Ishaque stelt zich voor

Sinds 1 januari is dokter Asad Ishaque (40) werkzaam bij Plastische Chirurgie Stedendriehoek. Hij is de opvolger van dokter Jan van Wingerden, die eind 2020 afscheid heeft genomen bij Gelre ziekenhuizen. In dit artikel stelt dokter Ishaque zich voor aan de hand van vijf thema’s.

Dokter worden

“Ik ben geboren in Pakistan en kwam op mijn zesde naar Nederland. Na de basisschool ging ik de mavo doen. Daar vertelde ik de decaan over mijn wens om arts te worden. ‘Dat kan niet’, was het antwoord, ‘dat is te hoog gegrepen.’ Toch was ik vastberaden en ging ik door naar de havo. Gelukkig waren de leraren daar wat positiever. Zo zei een lerares tijdens de diploma-uitreiking: ‘Hij zegt dat ‘ie arts wil worden en ik twijfel er niet aan dat het gaat lukken.’ En het is inderdaad gelukt.”

Plastische chirurgie

“Ik kwam voor het eerst in aanraking met plastische chirurgie tijdens een stage in mijn derde studiejaar in Innsbruck. Ik mocht meekijken tijdens een operatie van de plastisch chirurg. Hierbij werd een borstamputatie gedaan en erna een directe reconstructie van de borst; er werd van een stuk weefsel van de buik een borst gemaakt. De plastisch chirurg paste microchirurgie toe: op de ene plek werd weefsel weggenomen en op een andere plek werd er een probleem mee opgelost. Het verbaasde me dat alles daarna werkte, het leek op toveren! Ik wist niet dat zoiets kon en was direct gefascineerd. Het heeft iets artistieks en ambachtelijks. Ik dacht: dat wil ik ook doen, plastische chirurgie!”

 

“Ik voelde me tijdens mijn waarneming in Gelre ziekenhuizen vanaf de eerste dag op mijn gemak,” vertelt dokter Ishaque.

Contact met mensen

“Mijn vader stond op de markt en ik ging vaak mee. Ik kon dan op zaterdag helaas niet uitslapen, maar het leuke contact met mensen compenseerde veel. Die sociale kant van het werken op de markt vind ik terug in mijn huidige werk. Een van de dingen die mijn baan als arts zo leuk maakt, is patiënten tevreden stellen. Dat hoeft niet altijd door een operatie te zijn; soms is een luisterend oor en advies op maat wat iemand nodig heeft.”

Gelre ziekenhuizen

“Vorig jaar mocht ik vier maanden waarnemen voor collega Carolien Wever. Zo leerde ik Gelre ziekenhuizen kennen en ik ontdekte al snel dat ik me er thuis voelde. Door de open en gemoedelijke sfeer en de professionaliteit van alle medewerkers voelde ik me vanaf de eerste dag op mijn gemak. Als kers op de taart wordt er ook microchirurgie gedaan, waar als arts mijn aandacht in het bijzonder naar uitgaat.”

“Kortom: ik had het tijdens de waarneming erg naar mijn zin. Dus toen er een plek vrijkwam zag ik dat als een mooie kans. Ik ga nu aan de slag op de locaties Apeldoorn en Zutphen als allround plastisch chirurg. Mijn aandachtsgebieden zijn microchirurgie en borstchirurgie, wat valt onder de reconstructieve chirurgie. Verder ben ik gespecialiseerd in oncoplastische chirurgie van het hoofd-halsgebied (huidkanker) en in de algemene handchirurgie.”

Hobby’s

“Ik hou veel van buiten zijn. Van buiten sporten bijvoorbeeld: joggen, voetballen en tennissen. Verder vind ik het ontzettend leuk om uitgebreid de tijd te nemen om lekkere gerechten te maken. Op dit moment ben ik mijn Nihari aan het perfectioneren. Dit is een kruidige rundvleescurry waar veel tijd in gaat zitten.”